Според лидера на БСП обаче, АБВ пречи на партията и неслучайно ГЕРБ се радва на това

АБВ няма да постигнат този резултат, който очакват, в това съм убеден, но пречат на нас и неслучайно Бойко Борисов толкова се радва на АБВ”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като Националният съвет на партията взе решение за снемане на доверието от 13 нейни члена, свързани с алтернативната листа на АБВ за изборите за Европейски парламент, предаде БГНЕС.

 

Освен, че сне политическото си доверие Националният съвет на левицата реши да отнеме и правата за заемане на партийни длъжности, членството на ръководни органи на партията и правото да се кандидатират за такива в срок от една година на Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Георги Първанов, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Румен Петков, Светлин Николов, Трифон Митев.

 

"Тази мярка за въздействие и оценка, която може би изглежда по-мека неслучайно в устава е записана на основата на морални критерии, много от хората смятат, че това е по-тежка морална оценка от прекратяване на членството", подчерта Станишев и допълни: Всеки един глас, който се дава на политическа сила, различна от нашето семейство, обслужва нашият опонент в Европа и в България.

 

По време на днешното заседание на Националния съвет на БСП бяха приети и основните документи за конгреса на партията, който ще се проведе следващата събота. Днес бяха приети и предизборна платформа на левицата за изборите за Европейски парламент.