Още четирима души са с опасност за живота

Петима души загинаха, а още четирима са със сериозни травми след тежка катастрофа край село Добри дол, община Лом. Инцидентът е станал около 23 часа снощи на третокласен път между Монтана и ломското село, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

 

Микробус с кърджалийска регистрация, управляван от 30-годишен мъж, е загубил контрол на десен завой. Автомобилът се е движел с несъобразена скорост и на мокра пътна настилка.

 

Микробусът е возел хората незаконно, потвърдиха за Новините на Нова от полицията.

 

Катастрофата станала на място, което отдавна се е сдобило с печална слава. Тук, според местните хора, асфалтът става хлъзгав дори при мъгла, а завоят е остър. Затова ограничението е 60 километра в час.

 

Микробусът се поднесъл на мокър участък и се ударил челно в камион.

 

Предната част е напълно смазана, навсякъде има счупени стъкла и остри ръбове на смачкани ламарини. Между тях загинали петима души – водачът, други двама мъже и две жени. Жертвите са на възраст между 30 и 75 години. 

 

Други четирима, пътували на по-задните седалки, са в ломската болница в тежко състояние. Най- младият е на 21 години, а най-възрастният – на 56. 

 

Нямат спомен за случилото се, с множество фрактури са. Всичките са с черепно-мозъчни травми, травми на гърдите”, обясни д-р Светослав Вилхелмов.

 

С множество травми са всичките. В шоково състояние са”, допълни д-р Георги Савков.

 

Едно от момчетата е с коремна операция и предстои оперативно лечение на още двама от пациентите, които са с фрактури на долни крайници”, заяви д-р Чавдар Антонов.

 

И ранените, и загиналите са гастарбайтери от кърджалийско. Хората пътували към Германия, където изкарвали прехраната си.