Писмото до „Мадара България” било нормална комуникация между министър и инвеститор

Енергийният министър от кабинета „Борисов” отговори на обвиненията на своя наследник, че е подкрепил инвестиционните намерения на „Мадара България пропърти фонд” за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере.

 

По-рано Драгомир Стойнев подкрепи упрека си с писмо на Делян Добрев до потенциалния инвеститор, в което той уверил акционерите, че ще получат статут за постоянно пребиваване в България и ще бъдат натурализирани за особени заслуги в икономическата сфера на страната.

 

„Това писмо е нормална комуникация между министър и инвеститор”, заяви Делян Добрев на брифинг в Пловдив, предаде БГНЕС. По думите му „ГЕРБ не носи отговорност за Карадере”.

 

„Като сме говорили за инвестиции, не сме уточнявали мястото. Що се отнася до българското гражданство на инвеститора, това правителство прие закон, според който при 1 млн. лв. инвестиция се дава гражданство. А тази инвестиция е за 660 млн. лева”, обясни депутатът от опозицията и отправи призив: „Министър Стойнев като каза "А", да каже и "Б".”  

 

В писмото на Добрев се казва също, че Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подкрепя инвестиционните намерения на компанията за строителство на ваканционен комплекс „Блек Сий Гардънс” на територията на община Бяла, стана ясно от думите на министър Стойнев.