Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост

Четирима души са ранени, след като два автомобила катастрофираха в София.От силния удар едната кола се е завъртяла, съборила е бетонните блокчета на тротоара и е ударила пешеходците. Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост, съчетана с мокър асфалт.

 

Пострадалите са жена с две деца - на 11 и 17 години, както и 57-годишен мъж.

 

Инцидентът е станал малко преди 16.00 часа на бул. "Александър Стамболийски" в близост до голям търговски център. И двамата шофьори са невредими. 

 

Няма опасност за живота на пострадалите, съобщи за Нова телевизия Мария Пойразова, говорител на "Пирогов”. В момента им правят изследвания. Майката и едно от децата бяха настанени в болницата.

 

Състоянието на майката и 17-годишното момиче не налага да останат в болницата. Другата дъщеря, която е на 11 години, е с мозъчно сътресение и се налага да бъде приета, но родителите отказват, съобщиха от здравното заведение. 57-годишният мъж също отказва да бъде хоспитализиран, въпреки че има скъсан мускул на едната ръка и трябва да бъде опериран.

 

Това е втори подобен инцидент тази седмица. В понеделник млада жена катастрофира непосредствено преди спирка на градския транспорт в София. В резултат на катастрофата пострадаха трима души.