17% повече посетители е имало в българските киносалони в сравнение с 2012-а

Най-накрая България завоюва първото място в престижна международна класация. Оказва се, че през миналата година страната ни е била държавата с най-голям ръст на кинозрителите в целия Европейски съюз.

 

17% повече посетители е имало в българските киносалони през 2013, в сравнение с 2012. Хитовите заглавия не са единствената причина за по-голямата аудитория. Един от основните фактори е появата на все повече киносалони у нас.

 

Диана е сред заклетите фенове на киното. Обича да се наслаждава на седмото изкуство в салона, заради внушителните картина и звук. За да си купи билет обаче, трябва да е силно заинтригувана.

 

Заради малкия си син, Ралица и съпругът ѝ, често гостуват на кината. Единайсетгодишният ѝ син е най-впечатлен от триизмерния образ. Именно модерните технологии са козът на филмовата индустрия.

 

Критиците са категорични, че отварянето на нови киносалони е причината за по-големия зрителски интерес. Другото, което привлича зрителите, е възможността да запазят билета си онлайн.

 

На фона на ръста в България, в много страни се отита спад. Сред тях са Обединеното кралство, Франция, Германия и Испания. Като цяло в Европа се отита отлив на зрители. През 2012 са били продадени 940 млн. билета, а през миналата са били 900 млн.