Жената държала под наем таванското помещение, където бе намерен трупът

Жената, която бе задържана след убийството на Александра Тодорова, дъщеря на бизнесмен от Поморие, е Атанаска Георгиева от Златоград, обяви в ефира на Нова ТВ главният редактор на електронното издание „Флагман” Катя Касабова, която първа оповести името на вероятния извършител на тежкото престъпление. От МВР потвърдиха, че на Георгиева вече е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

 

По-рано полицията съобщи, че арестуваната е с инициали А.Г. Предполага се, че жената е държала под наем таванското помещение, където късно снощи бе открито тялото на изчезналото момиче.

 

Освен Атанаска, от Златоград са още Северина Димитрова и нейната майка Светлана, за които първоначално се появи информация, че също са задържани. Те бяха изведени от хотел, собственост на Веселин Тошев, съпругът на Северина. Хотелиерът твърди, че двете жени на са способни на подобно деяние. Той беше освободен от полицията, за да се погрижи за децата си.

 

По-голямото дете на Тошев е било приятелка с убитата Александра, а семейството му е било близко със семейство Тодорови.

 

Атанаска се появява в Поморие през юли 2013 г., няколко месеца преди случилото се. По непотвърдена информация между Северина и Атанаска има кръвна връзка.

 

Тялото на детето е намерено под леглото в таванското помещение, където Атанаска е спала предишната вечер, каза още Катя Касабова. По думите й Александра е била удушена с найлонов плик.

 

И трите жени – Атанаска, Северина и Светлана, работят в хотел „Лагун”. До момента не са потвърдени мотивите за убийството, но според Касабова става въпрос за „планирано битово престъпление от злоба”.

 

„Преди около половин година Тошев се е нуждаел от спешна финансова подкрепа, за да покрива дълговете си по строежа на ресторант към хотела. Представители на семейството му са се обаждали на Веселин Тодоров (бащата на Александра), за да искат пари от него, но той им е отказал с думите, че от две-три години не се занимава с това”, каза редакторът на „Флагман”. Знае се, че преди време поморийският бизнесмен е арестуван за лихварство. Касабова добави обаче до убийството може да се е стигнало и от завист.

 

Подробности за трагедията в Поморие ще научите от видеото.