Ботьо Ботев заяви, че на този етап е трудно да се правят анализи и изводи

"Каквато и да е мотивацията за подобно престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Не може едно дете да бъде убито по този начин”. Това коментира в "Събуди се” топкриминалистът Ботьо Ботев.

 

"Когато се касае до убийството на дете, е извършено чудовищно престъпление. На този етап е трудно да се правят анализи и изводи. Работата по едно такова престъпление е изключително трудна и в този смисъл разследващите колеги в Бургас до този момент работят изключително добре”, на мнение е топкриминалистът.

 

Той разказа, че в практиката си е имал много такива случаи. Даде пример с 4-годишно момиченце, което изчезва в Ботунец. Детето е намерено изнасилено и убито. Ботьо Ботев допълни, че подобни случаи се разкриват трудно.

 

"Ако престъпникът е с тежко психическо заболяване, извършва деянието без никакви предпазни мерки и не осмисля действията си”, каза още Ботьо Ботев.

 

Относно недоволството на журналисти, че липсва информация относно случая на Александра, Ботьо Ботев заяви, че всяка информация вреди на работата на разследващите. Трябва да се говори така, че да не се пречи на разследването, допълни криминалистът.

 

Какво още коментира той относно бруталното убийство - вижте във видеото.