Актьорите в главните роли получиха "Златната пуканка" в съответните категории

„Игрите на глада: Възпламеняване” се превърна в големия победител на церемонията по връчването на филмовите награди на МTV. 

 

Втората част от поредицата по романите на Сюзан Колинс беше определена за филм на годината, а актьорите в главните роли получиха "Златната пуканка" в съответните категории. 

 

"Игрите на глада: Възпламеняване” излезе на екран през ноември миналата година и бързо се превърна в касов хит. До момента приходите от продажби на билети са над 420 милиона долара. 

 

Джона Хил беше обявен за най-добър комедиен актьор за изпълнението си в лентата "Вълкът от Уолстрийт". Наградата за "най-добра злодейка" на церемонията в Лос Анджелис беше връчена на бременната Мила Кунис, която бе единствената жена, номинирана за отличието за ролята си на вълшебницата във филма "Оз: Великият и ужасният". 

 

Джаред Лето победи в категорията най-добро екранно превъплъщение за участието си в лентата "Клубът на купувачите от Далас". 

 

Певицата Риана също получи награда – отличието за най-добра епизодична роля за появата й във филма "Краят на света 2013: Апокалипсис по холивудски". 

 

За най-добра игра с гол торс кинозрителите отличиха Зак Ефрон за изпълнението му в "Този неловък момент". Актьорът беше съблечен на сцената, за да се види на живо защо получава тази награда.

 

За разлика от Оскарите, които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към боксофис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуство и наука. Носителите на призовете се определят от зрителите чрез гласуване в интернет.