39-годишната жена се страхува от саморазправа, затова предпочита да остане зад решетките до делото

Атанаска Георгиева, обвинена за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие, остава в ареста. Тя сама е пожелала да остане зад решетките, защото се страхувала от отмъщение на роднините на убитото дете.

 

Георгиева беше разпитана пред съдия. Тя е направила пълни самопризнания.

 

В показанията си Георгиева посочила, че е убила Алекс, защото момиченцето отправило обиди към децата на сестра й. На този етап разследващите са установили още, че Алекс не е била отвлечена, а сама се е качила в дома на Атанаска.

 

По време на разпитите разследващите са установили още, че Атанаска вероятно има психични отклонения, затова са назначили експертиза, която да установи дали жената е невменяема, или е извършила убийството в момент на афект.

 

На въпрос на Нова телевизия дали съжалява за стореното, Атанаска е отговори, че съжалява.

 

8-годишната Александра изчезва в четвъртък следобед след училище. Родителите й подадоха сигнал в полицията още същия ден. В ранните часове на 11 април хотел, собственик на Веселин Тошев, бе щурмуван от полицаи, а жена му Северина и тъщата му Светлана, бяха отведени в полицейския участък. По-късно през деня Атанаска Георгиева бе арестувана, а в таванското помещение в блока на семейството на Александра, бе открит трупът на малкото момиче.