Преди обед ще вали главно в Източна България

В днешния работен ден ще има облаци, но температурите ще останат почти без промяна. Облачността над страната ще бъде променлива, по-значителна над централните и източните части. Преди обед ще вали главно в Източна България, а по-късно краткотрайни превалявания ще има и в останалите райони. Без валежи и с повече слънце ще бъде на северозапад, където ще е и по-топло. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

 

Температурите в 7 часа са между 9 и 14 градуса. Максималните показания на термометрите ще са в доста широки граници. Край морето, където ще вали почти през целия ден, се очакват стойности до 16, 17 градуса, а в района на Видин температурите ще достигнат 25-ото деление.

 

В планините ще е по-често облачно и условията за туризъм няма да са много добри. До обед ще вали в Източна Стара планина и Странджа, а по-късно превалявания се очакват и в масивите на запад. На места е възможно и да прегърми. Температурите обаче няма да са много ниски и максималните по върховете ще са от 0 до 10 градуса. Вятърът от север-северозапад ще се усили и на моменти ще достига 40 - 50 километра в час.

 

Утре повече облаци и валежи ще има в източните и планинските райони, а на запад слънцето често ще се показва. В понеделник ще е топло с температури на места до 27 - 28 градуса. Денят ще започне със слънце, но по-късно от запад облаците бързо ще се увеличат. Следобед в Западна България ще започнат валежи, които във вторник ще обхванат цялата страна. Възможни са и градушки.

 

В сряда и четвъртък дъждовете ще продължат. Очакват се значителни количества и опасността от наводнения отново ще бъде повишена. Температурите ще се понижават.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.