Епичното фентъзи гони само "Ной" по премиерни приходи за 2014 г. у нас

Дългоочакваното завръщане на Анджелина Джоли към света на голямото кино се увенча с грандиозен успех, който превърна Злодеида в най-доходоносната героиня на актрисата у нас с боксофис от 330 576 лв. за премиерния уикенд. 

 

Злата орисница, утвърдила се като един от най-емблематичните образи на Дисни, покори и световната кинокласация, където също стана най-касовият дебют за половинката на Брад Пит със 170 млн. щатски долара приходи от продажба на билети. 

 

В България, освен нов рекорд за Анджелина, епичното фентъзи "Господарка на злото” зае в класацията по премиерни приходи за 2014 г. почетното второ място след сензационния "Ной".

 

Зрелищното превъплъщение на Злодеида връща Джоли на голям екран след почти четиригодишно отсъствие. Актрисата определя орисницата като една от най-трудните роли в кариерата си.

 

"Господарка на злото” разбулва непознатото лице на класическата история "Спящата красавица" точно 55 години след премиерата на обичаната Дисни анимация, като я представя през погледа на лошата орисница Злодеида. Епичното фентъзи връща на голям екран добре познатите приказни герои, като ги представя в различна светлина и разкрива ключови подробности от характерите и живота им. Резултатът е вълнуващо приключение с многопластови персонажи, нарушаващи клишираните ни възприятия за добри и лоши герои.