16-годишно момче беше зверски пребито от трима млади мъже в центъра на града

Друга трагедия, която обедини много хора, за да поискат справедливост, вече има някакво развитие. Дело за убийството на 16-годишно момче започна във Враца. Николай Димитров беше зверски пребит от трима млади мъже в центъра на града. Месец по-късно момчето почина, а смъртта му стана повод за протест на врачани. Тогава те окупираха съда с искане за справедлив процес. Днес хората отново бяха там.

 

Мълчаливо пред Съдебната палата в първия ден на процеса застанаха с лозунги съучениците, близките и приятелите на 16-годишния Николай. Те настояват за справедливи присъди, защото според тях делото е от особена обществена важност.

 

Подкрепиха ги близките на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева и на мистериозно загиналия Стефан Георгиев от Враца, които не вярват, че той се е самоубил.

 

Извършителите бяха задържани още  когато пребитото момче беше в „Пирогов”. Тогава обвинението бе за тежка телесна повреда. Осем месеца по-късно то е за убийство. Делото ще продължи четири дни, защото трябва да бъдат разпитани десетки свидетели на побоя в центъра на Враца.

 

Репортер: Румяна Попова