Не съм очаквал, че българинът е толкова съпричастен към нещастието на хората, призна доброволецът

След цял ден пътуване доброволецът Самир Сами, придружаван от нашия репортер Мария Милкова, пристигна в най-критичната точка на Варна – „Аспарухово” с бус, пълен с дрехи, дрехи, одеала, вода и други помощи.
 
Припомняме ви – в събота, 21-ви юни, малко преди 9 часа от паркинга на Нова ТВ тръгна Самир Сами и прекоси България, за да събере помощи за пострадалите хора от Варна, Добрич и пострадалите райони. Инициатор на идеята беше самият Самир. На тел. 0898 47 00 15 той очакваше обажданията на всички, които можеха да помогнат по пътя му от София до Варна и Добрич.
 
В ”Аспарухово” се нуждаят от обувки и ръчни количкиНе съм очаквал, че българинът е толкова съпричастен към нещастието на хората. Над 2000 обаждания имах. Чакаха ни с часове, което е учудващо за мен”, сподели Самир.
 
Изключително емоционална е срещата на Самир Сами и Мария Милкова с баба Нушка, която се придвижва с проходилка. Цял ден е очаквала гостите, защото това е единственият начин да изпрати помощи за  пострадалите. 
 
Да дават всички и най-вече да се събудят тези, които имат много и в излишък. Нищо не се носи на онзи свят, да помагат сега, за да им се помага и на тях”, посъветва баба Нушка.
 
Следващата седмица Самир Сами планира да мине по трасето Пловдив – Стара Загора – Бургас и отново да стигне до пострадалите в „Аспарухово”. 
 
Заедно в бедствието: Дарения от цялата страна в микробуса на Нова„Планирам да мина през цяла България и призовавам вносителите и разпространителите на бензин да помогнат”, обясни доброволецът. Той допълни, че ще остане да раздава помощи в „Аспарухово”, докато има хора, а след това ще замине за Добрич. 
 
Първите хора, които потърсиха помощ, обясниха, че всичко им е унищожено от наводнението. Някои нямат обувки. Нуждаят се от лопати, ръчни колички, ботуши, и дезинфектанти, за да могат да почистят домовете си.
 
Повече гледайте във видеата.