По отношение на драмата с КТБ, серия от атаки са довели до клиентската паника

Засега не се очаква актуализация на бюджета. Това коментира премиерът Пламен Орешарски на среща с граждански организации в Министерски съвет. Според него в момента страната е финансово стабилна, а и в последно време не са правени промени в бюджета в средата на годината.

 

По отношение на очакваната оставка на кабинета, той припомни, че всяко правителство се нуждае от парламентарна подкрепа и въпросът за оставката трябва да бъде отнесен към парламентарно представените политически сили.

 

Пламен Орешарски обясни, че той самият няма своя партия и затова било въпрос на решение от страна на политическите сили, които до момента са го подкрепяли. Бъдещето на кабинета ще се реши след политическите консултации, които текат в момента.

 

По отношение на драмата с КТБ, серия от атаки са довели до клиентската паника, на мнение е премиерът. Той обясни, че очаква разработването на схема за излизането на банката от тази криза. Очаква се КТБ да бъде отворена отново на 21 юли, а до дни квесторите на банковия надзор ще преценят дали тя е декапитализирана.

 

Във връзка с последиците от наводненията, Пламен Орешарски обясни, че тепърва се чака оценка на щетите. Има опасения обаче, че средствата за компенсиране на пострадалите може да не са достатъчни, но въпреки това ще се търсят резерви, включително и по отделните министерства.