Прогнозата лидерът на ГЕРБ направи в кулоарите на НС след проваленото заседание на парламента

Бойко Борисов заяви, че по негова информация правителството се готви да номинира за поста еврокомисар лидерът на БСП и европейски депутат Сергей Станишев. Според данните на Борисов, за Станишев се готвел новият ресор - миграция.

 

Депутатите от БСП категорично отклониха въпросите по темата и напомниха, че номинацията на еврокомисаря е в правомощията на правителството. От ДПС пък заявиха, че с тях не е говорено по този въпрос. Самият Сергей Станишев също от седмици отклонява въпроси по темата. Политическите слухове спрягат за поста и сегашния европейски комисар от България Кристалина Георгиева.

 

Борисов бе категоричен, че сегашното правителство назначава посланици от Държавна сигурност и сключва договори за пътища и магистрали, за които през октомври ще казват: "Борисов не иска да се разплати с бизнеса".

 

Той коментира и възможна актуализация на бюджета на Здравната каса без ГЕРБ да влизат с думите „Защо аз да предлагам такава точка? Да не съм премиер".

 

Няма система, която вече да не е разрушена - Здравна каса - половин милиард, болниците - половин милиард, митници и данъчни - минус 800 млн., Фонд „Земеделие" - корупция, Министерство на земеделието - корупция. Забравихте ли всички тези дати, които ви казвах всеки месец в земеделието и какво се случва", допълни Борисов.