Причина за недоволството им е лошото управление на Държавен фонд "Земеделие"

Животновъди се събират на протест пред сградата на Министерство на земеделието и храните. Той ще се състои утре от 13 часа.

 

Причина за недоволството им е многократното отлагане на Управителния съвет и лошото управление на Държавен фонд "Земеделие" в лицето на настоящото ръководство. Според животновъдите трябва да се предприемат адекватни и дори крайни мерки за излизане от кризата, в която се намира родното животновъдство, съобщиха от организацията на животновъдите.

 

За пореден път сме принудени да загърбим работата си и да се събираме, за да поискаме яснота за действията и намеренията на Разплащателната агенция”, заявява Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите. Той допълни, че са блокирани плащанията към земеделските производители, масово в страната се сигнализира за тежки корупционни практики. 

 

Докато един от най-трудните сектори в българското земеделие – животновъдството, е на предела на силите си, никоя институция не проявява разбиране и не оказва подкрепа”, категоричен е той.