Те трябваше да свидетелстват по сигнала срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков

Трима души от „Протестна мрежа” бяха на разпит в следствието. Те трябваше да свидетелстват по подадения от самите тях сигнал срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. 

 

По част от сигнала им прокуратурата вече образува разследване и дори повдигна обвинения на подуправителя на БНБ Цветан Гунев. 

 

Разпитите продължиха общо 15 минути, а съдържанието на разговорите в следствието се оказа секретно.

Още по темата

 

„Просто сме поели ангажименти да бъдем обрани, така че не мога да кажа повече”, заяви Николай Стайков.

 

Всъщност в подадения през февруари сигнал на „Протестна мрежа” се посочват съмнителни връзки между Делян Пеевски, Цветан Василев, Николай Бареков и Корпоративна търговска банка. 

 

Прокуратурата започна разследване на 19 кредита, отпуснати от посочената в сигнала банка, и дори повдигна обвинения на подуправителя на БНБ за неупражнен банков надзор.

 

„Не съм очаквал прокуратурата да започне да действа и да разследва хората до такава степен. Сега разследването е целенасочено, само срещу Цветан Василев и КТБ, за другите двама предстои да видим дали ще стане нещо”, коментира Иво Божков.

 

Любопитното в случая е, че авторите на сигнала са привикани на събеседване в прокуратурата последни – след обвинения, проверяваните и след обиските на фирми. 

 

Те трябвало само да кажат дали имат какво да допълнят към събраните от тях медийни публикации.