Тя бе категорична, че ще се бори за победа

Очертава се оспорвана битка за лидерския пост на БСП. От днес в нея се включва и Корнелия Нинова. Първоначално тя нямаше намерение да се кандидатира, но сега преразгледа позицията си. Основните й приоритети са справяне с демографската криза и борба с корупцията по всички етажи на властта. 

Още по темата

 

„Кризата започна от загубата на европейските избори. Поредна загуба за БСП, която постави много остро въпроса вътре в партията какво правим оттук нататък да бъдем победители на следващите избори. След това оставката на Сергей Станишев чисто формално постави въпроса за лидерското състезание”, заяви Нинова. 

 

Тя бе категорична, че ще се бори за победа.

 

Сред кандидатите за поста на председател на Столетницата и конкуренти на Нинова са министърът на икономиката Драгомир Стойнев - сочен за предпочитания от Сергей Станишев негов наследник. В битката се впусна и депутатът Борислав Гуцанов. Заместник-председателят на парламента Мая Манолова също има амбицията да води БСП. Тя започна кампанията си нетрадиционно за партията - в интернет.

 

Продължават номинациите и на още кандидатури. Конгресът, на който ще бъде избран лидер на БСП, ще се проведе в края на месеца.

 

Какво коментираха Корнелия Нинова и Мая Манолова пред Нова ТВ - разберете от видеото.