Червените спечелиха Вечното дерби с 2:0

Отборът на ЦСКА победи Левски с 2:0 и така спечели 136-то Вечно дерби на "А" група. Успехът бе пети пореден за Червените срещу този съперник в първенството, а с него те се изкачиха на първо място във временното класиране след първите два кръга.

След равностойно първо полувреме, в което не паднаха попадения, ЦСКА откри резултата в 47-та минута с красив изстрел на Антон Карачанаков от пряк свободен удар. Той бе в основата и на втория гол девет минути по-късно, когато центрирането му достигна до Серджио Буш, а румънският нападател бе точен с глава.

В 63-та минута, интригата в срещата се завърна, след като главният арбитър Георги Йорданов показа втори жълт картон на Маркиньос и така Червените останаха в намален състав. Заради протест срещу съдийското решение, бе изгонен и старши треньора на отбора Стойчо Младенов.

Левски обаче не се възползва от възможността да намали пасива си и да търси изравняване, като атаките на тима бяха белязани от припряни действия, в които отсъстваше ясна идея как да бъде отбелязан гол. Шансовете на Сините окончателно се изпариха в 83-та минута, когато Луис Педро също получи втори жълт картон и бе отстранен от игра. 

Така Левски остава без победа под ръководството на Пепе Мурсия, докато ЦСКА се реваншира на своите фенове за срамното отпадане от молдовския Зимбру в Лига Европа. То бе причина сектор "Г" да остане празен, а там да бъде разпънат транспарант "Времето минава, повтарят се стари грешки. Кой е виновен - Стойчо или Томов??? Търпението свърши!"