Предаването "Разследване" показа как са доставяни храни за детските градини на завишени цени

Видинският градоначалник е отстранен от длъжност след няколко издания на предаването на Нова телевизия "Разследване". Софийският апелативен съд реши окончателно, че Герго Гергов не може да остане на поста си, докато трае делото срещу него. 

Още по темата

 

Подозренията са за престъпление по служба, незаконно притежание на боеприпаси и антични монети. Всичко започна след разследването на Васил Иванов, което показа как във Видин храната за детските градини се купува на завишени цени.

 

Разследването беше продължено от прокуратурата и така се стигна до три обвинения срещу Герго Гергов. Той ще отговаря пред съда за престъпления по служба, за незаконно притежание на боеприпаси, както и на антични монети. След като се запозна с доказателствата по делото, Софийският апелативен съд реши да отстрани Гергов от длъжност.

 

Екипът на Нова телевизия не успя да открие Герго Гергов за коментар. По-късно до медиите беше разпространено съобщение от негово име. В него се казва, че Гергов обмисля в най-скоро време да подаде искане за отмяна на взетата от съда временна мярка. Той казва още, че се надява прокуратурата час по-скоро да си свърши работата и да стане ясно има ли виновни или не.