Само за едно денонощие катастрофи в страната взеха 4 жертви

Само за едно денонощие катастрофи в страната взеха 4 жертви. Тежките пътни инциденти предизвикаха огромни задръствания. 

 

Движението по магистрала "Тракия” остава натоварено. То беше прекъснато между 12.30 и 15.30  ч. заради тежка катастрофа. 57-годишна жена загина при челен сблъсък тази сутрин на пътя между Калояново и Граф Игнатиево. На около 200 метра от разклон за село Царимир лек автомобил навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в микробус. В резултат на удара на място е починала шофьорката на автомобила. 

Още по темата

 

Според първоначалната информация на жената й е прилошало и е изгубила управление над колата. Медицинска помощ е оказана на 27-годишния водач на микробуса. Жената се е движила от Хисар към Пловдив, а микробусът в обратната посока. И двамата вероятно са карали с над 100 км/ч и са пътували сами в колите си, обясни зам.-шефът на РПУ-Хисар Мирослав Димитров. Движението и в двете посоки на пътя бе спряно. Служители на полицията насочват автомобилите по обходни маршрути.

 

След лятната почивка Баръш пътува от морето към дома си в Асеновград. С него са съпругата му и 7-месечният му син. Докато шофира, друг автомобил прелита през мантинелата и се озовава в неговото платно. 

 

Колата, която удря Баръш, пътува от София. В нея към морето се возят три жени - на 47, 52 и 57 години. Ударът отнема живота на една от тях - тази, която се е возила на мястото до шофьора. Жената, която е управлявала автомобила, остава с фрактура на лакътя и леки наранявания в болницата в Сливен. Тази, която е пътувала на задната седалкаq е прегледана и ще се лекува в домашни условия.

 

Семейството на Баръш се отървава по чудо без наранявания r се прибира в родния Асеновград. Предстои автотехническа експертиза, която да уточни причините за катастрофата. 

 

През почивните дни при други два тежки инцидента на пътя смъртта си намериха 70-годишен велосипедист и 11-годишно дете от Румъния

 

Репортер: Анна Турлакова