„Орлите” станаха втория български отбор, класирал се за групите на Шампионската лига

Лудогорец постигна пореден невероятен успех. Отборът от Разград се класира за груповата фаза от Шампионската лига. Двайсет години след футболните емоции от Световното първенство в Съединените щати имаме нов  повод за ликуване. 

 

Лудогорец  - отборът от малкия град, с големите цели и верните фенове. Няколко минути преди края на снощния мач с румънския Стяуа - загубата изглеждаше доста вероятен изход. Предварителните сметки обаче излязоха криви.

 

За победата срещу румънците най-голяма заслуга имаше един румънец. Защитникът Козмин Моци грабна вратарските ръкавици, след като титулярният страж Владо Стоянов получи червен картон, и успя да опази врата на орлите, като спаси две от дузпите на своите сънародници.

 

На въпрос на кого са тези ръкавици, героят Моци отговори: „Взех ги от Владо, но сега остават за мен. Аз и треньорът заедно решихме да остана на вратата да пазя”.

 

„Нетипично място за него, но той показа, че е мъжко момче, не съм знаел, че е толкова добър вратар. Справи се наистина великолепно”, заяви капитанът на Лудогорец Светослав Дяков. А след мача за феновете вече изгря и нова надежда за нова шампионска титла.

 

Разград е в еуфория след успеха на Лудогорец - какво казаха те пред камерата на Нова гледайте във видеото.

 

Репортер: Олга Василева