Голяма част от новите депутати са дебютанти на политическата сцена

73 от 240 са новите депутати в новия  парламент. Шарен и интересен парламент - това четем между редовете, разглеждайки списъчния състав на новите 240. За първи път и на парламентарната сцена ще излязат цели 8 трупи, а голяма част от актьорите в тях са дебютанти на политическата сцена. Интересно е, че сред Новите 240 има двама Иван Иванов и двама с фамилия Калфин. Очакванията към 43-то Народно събрание са за цирк и смях през сълзи.

 

Един от прохождащите актьори на родна сцена е Слави Бинев от Патриотичния фронт. Той обаче вече е играл в Европарламента и не се притеснява, че надницата му на родна земя ще е в пъти по-малка от европейската.

 

Още един от отказалите европейска заплата е Делян Пеевски. Той не пожела да влезе в Европарламента, а сега предстои да разберем дали ще уважи решението на избирателите от село Алеко Константиново да защитава интересите им на родна сцена.

 

На коя заплата ще разчита Ангел Джамбазки пък още не е ясно. Той беше избран за евродепутат от квотата на България без цензура. След като се скараха, Джамбазки се прехвърли към патриотичния фронт и се оказа избран за българския парламент от тях. Коя банка ще избере – българската или европейската още не е ясно. Ясно е обаче, че на сцената на 43-то Народно събрание за първи път своята роля ще изиграе Росен Петров.

 

Забавен, трагичен или екшън ще бъде спектакълът на 43-то Народно събрание – ще разберем скоро.

 

Още една енигма се разплете днес - Волен Сидеров отново ще има имунитет. След като за известно време мандатът му беше под въпрос, в крайна сметка той влиза като водач на листата във Варна. Антон Кутев от БСП губи депутатското си място, след като партията му не спечели нито един мандат в Силистра. Пада червеният бастион и във Видин - района на БСП с лидер Михаил Миков. За първи път и Кюстендил не е червен - там „поразяващата уста” Мая Манолова отстъпи на ГЕРБ с почти 10%.