Председателят на ЕНП отправи специални поздравления към лидера на ГЕРБ за победата на изборите

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол отправи специални поздрави за победата на ГЕРБ на изборите в телефонен разговор с Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Борисов го информира, че ГЕРБ започва преговори с всички партии, които влизат в състава на 43-то Народно събрание и ще положи усилия да формира правителство. „Ако обаче не успеем да осигурим стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори”, коментира той.

 

„Радостен съм, че за ГЕРБ са гласували предимно хората в големите градове на България и че направихте така, че българските социалисти да нямат победа в нито един от областните градове”, каза още Дол.

 

Борисов благодари на председателя на ЕНП за поздравленията и го информира, че за ГЕРБ са гласували предимно хората със средно и висше образование и работещите. Жозеф Дол поздрави Борисов и ГЕРБ и за блестящото представяне на Кристалина Георгиева на изслушването й за еврокомисар в Европейския парламент. Председателят на ЕНП подчерта пред Борисов и качествата и усилията, които полагат българските евродепутати от ГЕРБ за връщането на доверието на Брюксел към България.