При новата конфигурация от цели 8 части очакванията са за още по-зрелищни битки

До месец след изборите президентът Росен Плевнелиев трябва да свика новоизбраното Народно събрание.
  

Докато в партийните централи цари хаос за това кой и как ще управлява, в парламента е абсолютно спокойно и в очакване на новите 240 депутати. До броени дни празните места трябва да бъдат заети от народните представители, както и мястото на председателя и неговите заместници. 

 

Заличени следи от домати по сградата, пребоядисана фасада, претапицирани мебели, миризма на лак и малко оптимизъм ще посрещнат новите 240. Старите депутати ще трябва да обучат новите какви са правилата, как да се държат и къде им е мястото в пленарната зала и извън нея. 

 

Последните няколко парламента, като че ли се запомниха не толкова с важните решения, колкото с недотам приличните си случки. При новата конфигурация от цели 8 части очакванията са за още по-зрелищни битки.

 

С буйните депутати, ако има такива, ще трябва да се справят и от НСО. Но хората, видели какво ли не през последните години, прогнозират, че този път народните представители нямат друг избор и ще се държат прилично.

 

Поне за началото на 43-тото Народно събрание се знае, че залата ще бъде пълна, а в нея ще трябва да влязат дори онези, които фигурират само като имена в списъка за преброяване.