Според Иво Инджев коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт е невъзможна

„В момента партиите имитират дейност, защото не знаят какво да правят. Не знам дали идеята е да се отиде непременно на избори, по-скоро са объркани. Положението е много забатачено. Прогнозата в момента е ясна – ще стане това, което иска Борисов. Той не търпи чуждо мнение, каза в студиото на „Здравей, България” журналистът Иво Инджев.

 

Той определи потенциалната коалиция ГЕРБ-РБ-ПФ и дори АБВ като невъзможна. „Такава комбинация няма. Те затова имитират дейност, защото искат да покажат, че все пак са се опитали. Когато ти си едноличен собственик на проект, какъвто е Борисов, трябва да понесеш еднолична отговорност”, заяви той.

 

„Решението за предсрочни избори не идва от „съвета на старейшините” на ГЕРБ, а в главата на един човек – Бойко Борисов. Той смята властта за абсолютна и безразделна. Не става дума за диалог или споделяне на отговорност”, допълни социологът Кольо Колев.

 

Според него от ГЕРБ водят разговори с всички, за да покажат национална отговорност. „Оттук Борисов има два хода – или да направи, или да не направи правителство. Ако направи, ще има тежки последици, защото ще има компромис на споделена власт – което той не умее. Алтернативата е да не направи и да прехвърли отговорността на другите”, каза Колев.

 

„Реформаторският блок винаги е бил неглижиран, защото е неудобен. Това е единствената партия, която се различава по своите основни характеристики. В предизборната кампания нямаше нито една партия, която да засегне важни неща от геополитически характер за България”, категоричен бе Инджев.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.