Разградчани надвиха 1:0 Базел с гол на Йордан Минев в края

България вече има първата си победа в историята на Шампионската лига. Това стана благодарение на Лудогорец, който надви с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски". Това са и първите точки, които български представител взима в Шампионската лига. Преди 8 години Левски загуби и шестте си срещи в надпреварата. 
 
Лудогорец победи благодарение на гола на Йордан Минев в добавеното време. Той се разписа в 92-ата минута с удар с десния крак извън наказателното поле.
 
Базел остана с 10 души още в 19-ата минута, когато директен червен картон получи Серей Дие. Това помогна на Лудогорец, който имаше превъзходство в оставащата част от мача. Орлите владееха топката повече и създадоха много положения.
 
Вратарят на швейцарците Вацлик спаси редица положения. На няколко пъти се налагаше и българския страж Стоянов да отразява удари на съперника. За да се стигне до 92-ата минута, която хвърли в екстаз публиката на "Васил Левски"
 
След победата Лудогорец има 3 точки в актива си в групата, колкото имат още Ливърпул и Базел. Реал Мадрид е далеч напред с пълен актив от 9 точки. В следващия мач разградчани ще гостуват в Швейцария.