Засега няма яснота дали ще има кабинет или не, заяви Бойко Борисов

Започна първото редовно заседание на новото 43-то НС. Депутатите вече се събраха в пленарната зала. Очаква се доста интересен ден в парламента, в който да разберем и дали преговорите за кабинет ще продължат, след като от вчера опитите за сформиране на правителство пак изглеждат блокирани.

 

Очевидно този парламент няма да има проблема на предишното Народно събрание и се очаква да има кворум. Лидерите на парламентарните групи присъстват, както и Делян Пеевски.

 

Засега преговорите за правителство текат, но не дотам публично, както беше в първата фаза. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влезе в пленарната зала в мрачно настроение. Той заяви, че няма никаква промяна в позициите, що се отнася до съставяне на правителство. Засега няма яснота дали ще има кабинет или не.

 

В първото редовно заседание на депутатите има рутинен дневен ред. Те ще създадат две временни комисии – по правните въпроси и по бюджети и финанси, най-вероятно защото там виждат най-належащите икономически и юридически законови въпроси.