Служебният премиер призова всички да погледнат отвъд личното си добруване

"Само когато съумеем да погледнем отвъд личното си добруване – като общественици, политици, държавници или като обикновени граждани - ще осъзнаем, че когато гледаме в една посока и се уповаваме на един дух, ще постигаме целите си като национална общност". Това заяви министър-председателят проф. Георги Близнашки в словото си в Котел по случай Деня на народните будители, съобщиха от правителствената информационна служба. 

 

Премиерът призова да не се говори за свободата и за независимостта на България в минало време."Независимостта на съвременна България обаче, каквато ни я завещаха нашите предци, трябва да бъде отстоявана ежедневно и с личните усилия на всеки един от нас", каза проф. Георги Близнашки. По думите му, съвременната българска независимост трябва да бъде отстоявана, като бъдат пазени споделените европейски ценности. 

 

 

"Това са ценностите на общността, към която винаги сме принадлежали по право, а не по даденост. Това са ценностите на равнопоставеността, на свободата да изповядваме възгледите си свободно, да търсим свободно индивидуалното си щастие и добруването ни като общност. Свободата да се възползваме от шанса си за равен старт и да се развиваме според способностите си и в желаната от нас посока. За това се бореха нашите предци", заяви още министър-председателят в приветствието си. В Котел министър-председателят се срещна с кмета на града Христо Киров и с общинското ръководство.