Повече от три часа продължават дебатите в пленарната зала

 

Повече от три часа продължиха дебатите в пленарната зала преди гласуването на кабинета „Борисов”. Към обяд правителството все още не беше гласувано.  

 

Очаква се над 130 народни представители от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ да подкрепят кабинета. В опозиция остават парламентарните групи на „БСП лява България” , ДПС, „Български демократичен център” и Атака. Пред депутатите Бойко Борисов представи проекта си за кабинет и даде да се разбере, че или то ще бъде одобрено или в България предстоят нови предсрочни избори.

 

Бъдещият министър на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски е убеден, че никой не е подписвал декларация срещу неговото назначение. Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък коментира, че съвсем скоро ще стане ясно дали Лукарски има необходимата експертиза, за да е начело на икономическото ведомство.

 

Доста въпроси се повдигнаха и покрай назначаването на Владислав Горанов за министър на финансите, след като стана ясно, че кадърът на ГЕРБ през 2010 година се е срещал с Делян Пеевски. Днес Горанов обясни: „През 2010 година се оказахме случайно на едно и също място с Пеевски”, а Цветан Цветанов го защити.

 

Повече за случилото се днес в парламента, вижте във видеото.