Станислав Маламов и Велик Корчев трябва да платят по 50 000 лв. на наследниците ѝ

По 12 години и 6 месеца затвор получиха двамата убийци на свекървата на съдия Нели Куцкова – 84-годишната Надежда Куцкова, предаде БГНЕС.

 

Станислав Маламов и Велик Корчев трябва да платят по 50 000 лв. на наследниците на убитата жена. По време на съдебното заседание и двамата заявиха, че осъзнават грешката си и ще понесат наказанието, което заслужават. Те се признаха за виновни и делото срещу тях се води по съкратена процедура. То започна и приключи днес в рамките на едно съдебно заседание.

 

Присъдата им все още не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд (САС).

 

Пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал "Овча купел" на 31 декември миналата година. На 6 февруари тази година наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов съобщи, че двама са задържани за престъплението.

 

Ден след това Софийски градски съд остави за постоянно в ареста Станислав Маламов и Велик Корчев. Съдът прие доказателствата и даде ход на делото, а обвинението поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Мотивът бе, че двамата обвиняеми са извършили престъпление по чл. 199 ал. 2 от НК, а затова законът предвижда лишаване от свобода между 15 и 20 години, или доживотен затвор без замяна. И двамата обвиняеми казаха пред съда, че осъзнават грешката си и ще понесат наказанието, което заслужават.