Благодетел им е закупил къща в село Ветрен

Близо една година след разкритията на гръцката полиция, че Сашка и Атанас Русеви от Николаево са продали детето си в южната ни съседка Гърция, двамата вече не живеят в ромската махала, предаде БГНЕС. 

 

Благодетел им е закупил къща в съседното село Ветрен. Сега те живеят в много по-добри условия от преди, но въпреки това са нещастни, защото социалните служби им отнеха децата. Малката Мария е настанена в социалния дом "Усмивката на детето”.

 

Сагата с малката Мария започна през октомври 2013 г., когато тя бе намерена в ромски катун до Фарсала, докато полицията търсеше наркотици. Необичайните цветове на детето на фона на мнимите му родители доведе до ДНК тест. Според него тя е дете на Сашка и Атанас Русеви от Николаево, които имат още няколко деца албиноси.

 

Двамата твърдят, че не са продавали дъщеря си на гръцките роми, а не са имали пари да гледат детето и го оставили за малко. Семейството на Елефтерия и Христос пък настояваше за попечителство над Мария. Според гръцката полиция ромското семейство, при което е открита Мария, е получавало хиляди евро помощи за многобройните си деца.