Двата отбора не успяха да се победят в дербито от "А" група

 

ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито от 16-я кръг в "А" група, което бе излъчено на живо в ефира на Нова телевизия. Срещата се игра пред около 15 000 зрители на стадион "Българска армия" и бе изпъстрена с много нерви, емоции, сблъсъци и спорни моменти.
 
Двата тима си размениха по едно положение в началото на двубоя. Удар на Апостол Попов с глава премина встрани от вратата, а Върджил Мисиджан пропусна сам срещу Дивиш, да даде аванс на Лудогорец.  
 
Двамата бяха замесени в още една ситуация, която се оказа ключова в мача. В 13-та минута, холандецът извърши грубо нарушение срещу своя опонент, а арбитърът Таско Тасков показа директен червен картон на крилото на Лудогорец. 
 
Това вдъхнови "червените", които откриха резултата в 25-та минута. Чудесно подаване на Маркиньос намери непокрития Александър Тунчев в наказателното поле, а капитанът на домакините насочи топката с глава в далечния ъгъл на вратата за 1:0. 
 
Последваха няколко дискусионни ситуации, в които главният съдия трябваше отново да взима важни решения. Той показа три жълти картона в рамките на пет минути. Единият от тях бе за Кайсара от Лудогорец, който изрита падналия Карачанаков, докато топката все още бе останала в притежание на халфа на ЦСКА. Той също реагира остро и удар своя противник, но не бе предупреден официално, а напрежението достигна кулминационната си точка след като Ешпиньо показа среден пръст по посока на резерваната скамейка на домакините.  
 
Португалецът остана в светлината на прожекторите и малко след това. В 37-та минута Лудогорец изравни с негов прекрасен изстрел от пряк свободен удар, отсъден за фаул на Тони Силва на границата на наказателното поле. 
 
Три по-късно шампионите вече имаха и психологическо предимство, след като и ЦСКА остана в намален състав. Маркиньос извърши грубо нарушение срещу Светослав Дяков и също получи заслужен директен червен картон. 
 
След почивката двата отбора не предприеха излишни рискове и чистите положения за отбелязване на гол липсваха. Не и обаче спорните, които изобилстваха. ЦСКА имаше претенции за две неотсъдени дузпи, непоказани втории жълт картони на Моци и резервата Анисе, но в крайна сметка Таско Тасков предпочете да не изнервя още повече мача.
 
Така той завърши 1:1 и ситуацията на върха във временното класиране остава непроменена. ЦСКА е лидер в подреждането с преднина от пет точки пред втория Лудогорец