Съветник на Станислав Станилов е собственият му син

 

Парламентарната група на Атака в новия парламент е от едва 11 депутати. На практика обаче е в стария си пълен състав - почти всички неуспели да се класират на банка в пленарната зала се водят сътрудници.

 

Сред сътрудниците на националистите е например Деница Гаджева, която сама се отказа от спечеления парламентарен мандат. Депутатите от Атака съветва и бившият заместник-председател на Народното събрание Павел Шопов. Избраниците държат в парламента да ги съветват доверени хора. Понякога - твърде доверени. Станислав Станилов например се е доверил отново на своя син. Сътрудниците не получават заплати, но плащане най-често има. Депутатите получават допълнителни 2/3 от размера на заплатата си именно за такива цели.

 

В ГЕРБ всеки депутат сам си решава колко ще плаща. Разходът на всяко тримесечие се отчита само в групата. Така реално заплащането на съветническия труд остава в сивия сектор. Управляващите обаче въвели друго правило, да не се назначават роднини, близки, което и за мен не е редно. Не след това да се червят пред вашата камера.

 

Първата порция депутатски сътрудници вече е публикувана в сайта на Народното събрание. Друг начин да се контролира кой съветва депутата няма. Този въпрос е оставен на неговата лична отговорност.