Така 18-те семейства, които живеят в тях, вече не са заплашени да останат на улицата

Няма да се продават общинските жилища в Сопот, които са запорирани от съдия-изпълнител заради дългове на Общината към строителя на Пречиствателната станция. Това обяви след среща с министърът на икономиката и енергетиката Божидар Лукарски.

 

Така 18-те семейства, които живеят в тях, вече не са заплашени да останат на улицата. Още утре по сметката на частния съдебен изпълнител ще бъдат преведени 325 хиляди лева. Останалите  задълженията на ВМЗ Сопот към Общината в размер на 2 и половина милиона лева. ще се изплатят разсрочено за 6 месеца. Това предвижда споразумението, подписано днес.

 

„С изпълнение на споразумението се надяваме да бъде предотвратено публичното продаване на имоти, би трябвало да се получи така, имаме такова уверение от съдия-изпълнителя”, каза Лукарски.

 

„Уреждането на въпроса с общинските жилища не решава проблема на общината въобще.  Този проблем се решава с нашите средства, а ние търсим възстановяване на средства от държавата по линия на Европейските фондове, които ни се полагат. Решението на Изпълнителния комитет отпреди два часа е, че предупредителен протест ще се проведе както е по план, в четвъртък от 11:00 часа”, заяви от своя страна председателят на Инициативния комитет Манол Атанасов.