Службата работила на "зъби и нокти"

НСО има проблеми с автопарка и работи на „зъби и нокти”. От това се оплака началникът на Службата генерал-лейтенант Ангел Антонов. Той участва в заседание на комисията за контрол на службите, предаде БГНЕС.  

 

„В момента знаете ли, че работим на „зъби и нокти”, за да осигурим необходимия транспорт на всички, които са по закон", заяви Антонов пред журналисти.

 

По думите му засега не намалява броят на охраняваните лица, сред които са президентът, премиерът, председателят на НС. Продължава да бъде охраняван от НСО и председателят на ДПС Лютви Местан. Няма отменена опасност към депутата от ДПС Делян Пеевски, но той продължава да отказва държавна охрана. Освен това не е отпаднала необходимостта от охрана на гуверньора на БНБ Иван Искров. 

 

Антонов пресметна, че тази година бюджетът на службата в сравнение с миналата е намален с близо 3,5 милиона лева. За следващата година е предвидено бюджетът на службата да е 31 616 000 лева. Антонов бе категоричен, че ако това са крайните цифри, той няма да стигне. 

 

„Вероятно можем да стигнем и до съкращения", заяви той. „Нека приключи финансовата година, за да си направя един анализ на разходите и тогава ще мога да ви кажа дали ще засегне хора, или не. Обикновено се старая да не засягам личния състав", уточни той.