Обстановката около реките Тунджа и Марица се влошава

 

Оранжев код за обилни валежи в четири области в страната. Най-тежка се очаква да бъде ситуацията в Югоизточна България. В същото време на северозапад - сняг и поледици.

 

Още по темата

Зимата дойде, а в следобедните часове се очаква валежите да са интензивни. Най-много количества се очакват в югоизточните райони – до 40 литра на квадратен метър. Във високите западни полета и в Предбалкана валежите ще преминават в сняг. В останалите райони от страната те ще бъдат предимно от дъжд. 

 

В Северозападна България и Лудогорието има опасност от поледици.

 

Добрата новини е, че от утре се очаква нормализиране на обстановката, намаляване и спиране на валежите. 

 

Обстановката около реките Тунджа и Марица се влошава. От Министерството на околната среда и водите предупреждават за възможни внезапни наводнения.

 

Тревожна ситуация в Хасковска област след валежите от последното денонощие. Нивата на реките и язовирите се покачва и всички общини са предупредени да следят нивата им и да реагират при нужда. 

 

Нивото на язовир „Тракиец” се е повишили с 50-60 сантиметра. Хората се притесняват, че той ще прелее и ще залее околните села.

 

За днес е обявена тревожна обстановка за цяла Югоизточна България. В Хасковска област има предупреждение за покачване на нивата на всички реки. За последните часове нивото на река Марица се е покачило с цели 20 сантиметра. Все още опасност от заливане на къщи няма, но всички служби са на крак.

 

В Хасковска област има затворени пътища. 

 

Репортери: Никол Станкулова и Димитър Иванов