Иновативни, разтърсващи и свежи, "Лос Виванкос" са много повече от артисти

 

Кралете на фламенкото са в България, за да зарадват всички почитатели на танцовото изкуство с уникален спектакъл. 

Иновативни, разтърсващи, свежи. Те са много повече от артисти. Те са танцьори, които те оставят без дъх до края на представлението. Историята на Аарон, Джошуа, Хосе, Израел, Юда, Кристо и Елиас е доста интересна. Те са братя от четири различни майки, но от един и същ баща. Казват, че идеята за групата хрумнала случайно, въпреки че винаги са мечтали да работят заедно. 

„Работехме в престижни групи, печелехме много пари, но оставихме всичко, за да направим нещо наше. Беше рисковано, но успяхме. Освен това се събрахме цялото семейство”, разказа Елиас Виванкос. 

Шоуто на Лос Виванкос радва редица знаменитости, сред които принцесата на Монако Стефани и Антонио Бандерас. Реакциите по света са винаги различни.

„Немската публика тропа с крака по пода в знак на одобрение. В Латинска Америка хората са по-експресивни и викат повече. В Русия хората познаваха техниката на танците. На американците шоуто им се струваше доста забавно, а в Европа пък публиката е по-образована. Затова и начина, по който реагират на спектакъла е различна”, обясни Елиас Виванкос. 

Лос Виванкос притежават и рекорд за най-бързи стъпки на планетата. В рамките на една минута те правят 1340 стъпки. На красотата и грацията им ще се наслади и българската публика на 14 декември. 

Репортер: Анелия Тодорова 

Оператор: Михаил Кръстев