Десетки къщи остават наводнени в Елхово

 

Нивото на река Тунджа в Ямболско се понижи с няколко сантиметра тази сутрин, но кризисната ситуация по поречието остава. В Елхово отводняват приземни етажи и дворове. Засегнати от наводнението са над 50 къщи в ниската част на града. Разливите навсякъде в региона обхващат десетки хиляди декари земеделски масиви.

 

В същото време в Ямбол бе въведен режим на водата. Влошено е и качеството на питейната вода, експертите съветват тя да не се използва за пиене и готвене.

 

Надявам се да се дръпне по-бързо водата, да почнем да отводняваме и да тръгне работата по старому. Според  специалистите поне 70-80 сантиметра трябва да падне реката, да се дръпне оттокът и ние да си гледаме нашата работа”, заяви Живко Жеков от "В и К"- Ямбол.

 


И в община Николаево се борят с покачващите се води. Нашата зрителка Елисавета Георгиева е изпратила в рубриката „Моята новина” снимки от района. Там пътят към село Нова Махала е отрязан. Обявено е бедствено положение, но според зрителката всъщност се налагало всеки да се спасява сам.