Заплашиха зрителите с "горчива участ", както на 11 септември

Официалната премиера на филма "Интервюто" в Ню Йорк бе отменена заради терористични заплахи от страна на хакерите, отговорни за кибератаката срещу "Сони пикчърс". Премиерата на филма на Източното крайбрежие беше насрочена за 18 декември.

 

Режисьорът Сет Роугън и актьорът Джеймс Франко също отмениха всички свои промоционални изяви и презентации за пресата. "Сони Пикчърс" остави собствениците на киносалони сами да решат дали да покажат "Интервюто". Хакерите заплашиха с "горчива участ" зрителите, които имат намерение да посетят премиерата на филма и им напомниха за 11 септември 2001 г.. Министерството на вътрешната сигурност на САЩ посочи, че няма достоверни данни от разузнаването, които да сочат опасност.

 

Според Държавния департамент лентата, в която героите получават задача от ЦРУ да убият севернокорейския лидер Ким Чен Ун, няма провокационен характер.

 

Джеймс Франко и Сет Роугън изпълняват главните роли на популярен водещ на токшоу от Ню Йорк и на неговия продуцент, които по случайност се забъркват в план за политическо покушение.