Реформаторите искат да се уверят, че ГЕРБ не пият кафето си с някой друг

 

Коалицията под въпрос, ако спорната поправка за парите от частните фондове не бъде преразгледана до март. Реформаторите поставиха условия, за да се сдобрят с ГЕРБ. След 17-часов маратон народните представители приеха три бюджета. Извън пенсионната тема обаче дебат нямаше. 

Още по темата

 

Реформаторите обявиха срив в доверието към ГЕРБ. За премиера обаче проблем няма, освен че бил малко обиден. Разговор между тях преди гласуването се оказа, че не е имало.

 

Така, на практика задочно, премиерът не намерил разумни аргументи против поправката, прокарана внезапно през седмицата, която предвижда парите за втора пенсия от частните фондове да отиват и в НОИ по преценка на работника.

 

Ако Реформаторите му предоставят доказателства, че решението е грешно, Борисов обеща да отменят това, което сами са си гласували. От блока пък искат да се уверят, че ГЕРБ не пият кафето си с някой друг.

 

„Не им отива да ни пришиват с ДПС, защото благодарение на тях минаха два закона, които ако не бяха минали, аз щях да си подам оставката”, заяви Борисов. 

 

Обект на съмнения в блока стана и финансовият министър, който обра негативите за поведението на ГЕРБ. 

 

„Под бруталния натиск на Владислав Горанов ГЕРБ направиха огромна грешка”, коментира Радан Кънев. 

 

За новата година Реформаторите имат две условия, за да останат -  пенсионните промени да намерят по-разумен вариант и да се уверят, че пиенето на кафе е само слух. В късните часове на нощта съмненията за твърде много изпито кафе се превърнаха в обвинения за твърде много изпит алкохол.

 

И така в шеги и закачки бюджетът мина и започна триседмичната ваканция.