Годишната реч на кралицата ще бъде най-гледана от населението на Острова

Коледа е времето, когато трябва да бъдем със семейството си, да се съберем заедно, да отваряме подаръци и да се наслаждаваме на хубава храна и вино. Но 40% от британците прекарват празника в гледане на телевизия, показва ново проучване, цитирано от БГНЕС.

 

Повече от една трета от анкетираните са заявили, че не изключват телевизора по време на вечеря на празника. Повечето от тях остават втренчени в екрана, вместо да разговарят с близките си, показва анкета на 1000 души.

 

Според нея 35 на сто от британците гледат телевизия между три и пет часа на Коледа, а 34% седят пред екрана по два часа. Петнадесет процента прекарват между 5 и 8 часа пред телевизията, а 9 на сто гледат предавания и филми повече от осем часа, което е равносилно на пълен работен ден.

 

Годишната реч на кралицата на Коледа ще бъде най-гледана от британското население, показва още изследването. Почти половината (46 на сто) от анкетираните са заявили, че няма да гледат обръщението на монарха към нацията, което е спад от 64 на сто спрямо през миналата година. Само 5% казват, че не могат да го пропуснат.