"Нищо духовно не е останало на този празник", смята журналистката

 

Времето около Коледа е свързано с треската около купуването на подаръци за най-близките хора. Според предварителни данни на НАП българите сме харчили около 6 млн. лв. на час покрай празниците.

 

Какво си подаряват звездите за Коледа коментираха в "Здравей, България” Кристина Патрашкова и Велислава Каймаканова-Ножарова. Джъстин Бийбър, например, се сдоби със самолет.

 

"Нищо духовно не е останало на този празник. Аз харесвам повече Нова година, защото не е натоварена с философско-религиозен смисъл. На Коледа трябва да се замислим за любов, благотворителност – няма го. Говорим къде ще отидем на почивка, какви подаръци сме купили, а след Коледа колко сме напълнели и как трябва да се подложим на диета”, на мнение е Патрашкова. 

 

"Ние сме добри, когато подреждаме елхата за Коледа, но придобиваме истинската си същност, когато изхвърляме елхата след Нова година и прибираме играчките за следващата. Фалшива е добродетелността, която се лее около тези празници”, смята журналистката. 

 

Кристина Патрашкова и Велислава Каймаканова-Ножарова се обединиха около мнението, че има фалш в подаряването на подаръците и прекалена показност с цел подчертаване на материален просперитет, което означава ценностна деградация.