Инцидентът станал в гоцеделчевското село Абланица

Екшън се разигра в детска ясла! Баща наби персонала и отвлече двегодишния си син. Това стана в гоцеделчевското село Абланица. Мъжът взел детето си без знанието на майката, с която са разделени от два месеца.

 

Четирима души влизат и търсят малкия Мерт. Сред тях бащата и бабата на детето. Дежурният персонал им отказал съдействие и бабата започнала да буйства.


„Докато отида при шефката, тя дойде и ме сбута във вратата на шефката и почна да ме бие. Същата жена, която идва и почна да бие с юмруци по шефката. И аз поисках да я хвана и в същия момент извикахме домакина и почнахме да крещим”, разказа лелката Фатима Терзиева.


„И се намесих, и стана мелето. Носеха две бухалки, един бокс и мисля, че и газово оръжие накрая изкараха”, спомня си Ибраим Асанов, домакин в детската ясла.


До преди месец малкият Мерт живеел в казанлъшкото село Шейново заедно с родителите си Юсеин и Севин. През декември обаче двойката се разделила и майката избягала с детето си в родното си село Абланица.


Повече от месец бащата не виждал сина си. До деня, в който решил да си го върне. Майката на Мерт - Севин, разбрала за случилото се от работещите в детското заведение и изпаднала в шок.
„Надявам се детето ми да се върне при мен, да получа родителските права”, казва майката Севин Ханьова.


В момента малкият Мерт се намира в родното си село заедно с баща си. По сигнал на майката днес социални посетиха дома му. Бащата отказа коментар.


„Детето е изключително спокойно и обгрижвано. Задоволени са всичките му потребности. Не е имало агресия от страна на бащата. Единственото нещо, което той ни каза е, че там са ги посрещнали с бухалки”, обясни Даниела Русева от отдел "Закрила на детето" в Казанлък.


Къде ще живее детето, предстои да отреди съдът.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова