Тя обяви, че лично е извършила разпределението на делото за КТБ и на делото Белведере

„Подписката, която беше подписана срещу нас, беше от 25 човека. А съдиите в Софийски градски съд са 130. Те са едни достойни хора, които си вършат добре работата. На изслушването във Висшия съдебен съвет бяха 11 човека, от тях 9 от СГС. В момента тече проверка”. Това заяви в студиото на „Събуди се” зам.-председател на Софийския градски съд Богдана Желязка. Тя рядко дава интервюта и обясни присъствието си в студиото с думите: „Започва да се приема стратегията за съдебна реформа”.


Припомняме, че имаше съмнения, че случайното разпределение на делата не е случайно, че съдебната система е зависима, че това е царство на договорките. Съдии скочиха срещу ръководството на Софийския градски съд в лицета на председателя Владимира Янева и нейните заместници Богдана Желязка и Петя Крънчева. Делата КТБ и Белведере преляха чашата. Имаше и остро писмо от франския посланик. Очаква ни и критичен доклад от ЕК.


„Имаше два доклада по поръчка на ВСС. И двата доклада казват, че данни за манипулация на случайното разпределение на делата няма, но може да бъде манипулирата системата”, добави още Богдана Желязка.


„Аз работя с тази система. Аз съм извършила разпределението на делото за КТБ и на делото Белведере. По делото КТБ, което е разпределено сутринта на 10 ноември, протоколът от интернет един ден го нямаше. После се появи. Датата, която носи протоколът от интернет е 9:58 часа на 10 ноември. Аз казвам, че той е разпределен с другите дела”, категорична е зам.председателят на СГС.


Относно обвинения срещу нея, тя отвърна: „Това е клевета. Нито подзнавам адвокат Величков, нито знам за какво става въпрос”, коментира Желязка относно обвинения, че „попадането на делата при определени докладчици предопределя резултата. Зачистили запитвания на клиенти за Богдана Желязка – който има пари, си подрежда делото”.


Целия разговор гледайте във видеото.