За да получат обезщетение обаче, пострадалите семейства трябва да представят документи за произход на уредите

Пореден токов удар и пореден абсурд. 380 волта ток изгори десетки електроуреди в севлиевското село Горна Росица.  За да получат обезщетение обаче, пострадалите семейства трябва да представят в „ЕНЕРГО-ПРО” десетки документи за произход на изгорелите уреди. 

 

На 18 декември миналата година около 4 часа през нощта силен токов удар оставил село Горна Росица на тъмно за няколко секунди. Един от най-потърпевшите Николай Николов, разказва,че когато направил опит да включи електрическата крушка, тя буквално се взривила.

 

Николай Николов получил отговор от „ЕНЕРГО-ПРО“ на подадената жалба преди три дни. Уведомили го, че за да бъде обезщетен трябва да представи на електроразпределителното дружество документи за произход, фактури и валидни гаранционни карти за изгорелите електроуреди. Мъжът е възмутен, защото повечето от изгорелите уреди отдавна са с изтекла гаранция. 

 

Това не е поредната сериозна авария с тока в село Горна Росица. Според хората един от основните проблеми за честите аварии е остарялата и неподдържана мрежа на енергийното дружество. 

 

Репортер: Антоан Стефанов

 

Целия репортаж гледайте във видеото.