Филмът съдържа много по-малко секс, отколкото си мислите

От месеци милиони фенове по целия свят с трескаво нетърпение очакват премиерата на филма „Петдесет нюанса сиво”. Германският сайт t-online.de събра десет любопитни факта за екранизацията на култовата книга, които ще ни изненадат.

 

1.    Филмът съдържа по-малко секс, отколкото си мислите. По информация на американските медии, продължителността на секс сцените във филма е около 20 минути при общо времетраене на лентата от 125 минути. Британски журналист от в. Sun, който вече е гледал филма, говори едва за 11 минути горещи сцени.  

 

2.    Първата сцена със секс идва едва на 41-та минута

 

3.    Най-скандалната глава от книгата няма да присъства във филма.

 

4.    Според продуцента Майкъл де Лука последната секс сцена от книгата е най-разгорещената във филма. В нея Крисчън разкрива цялата си доминираща същност. 

 

5.    На нито едно място не се вижда изцяло голото тяло на Крисчън.

 

6.    Джейми Дорнан- актьорът, който изпълнява главната роля, изпитва неудобство от действията на доминиращия Крисчън в лентата.

 

7.    В сцена от филма, която бе представена по-рано, Крисчън посещава магазина, в който Ана работи, и купува въже, кабел и тиксо. Поради тази причина голяма британска верига специално се е подготвила за масово изкупуване на тези стоки във времето на излъчване на филма. Както "Telegraph" съобщава, служителите на магазина са били инструктирани да отговарят на всички подобни искания "учтиво, услужливо и с почтителност". В допълнение, служителите са били насърчени да се запознаят със съдържанието на "Петдесет нюанса сиво”, като в отделните филиали са били доставени специални екземпляри от книгата. 

 

8.    Американска верига киносалони е забранила на зрителите да влизат с камшици, въжета, белезници и други подобни на прожекциите.


9.    Филмът е нещо като „Здрач”, но с повече секс.

 

10.    Ще има продължение, което не е особено голяма изненада като имаме предвид, че книгата е трилогия.