Жената е със спукан далак и счупени ребра

 

Общопрактикуваща лекарка е била жестоко пребита при грабеж в Хасково. Д-р Велислава Джонева е с отстранен далак и счупени ребра след нападение на осветена улица в центъра на града. Нападателят е заловен, той е на 33 години и има няколко подобни случая зад гърба, но не е бил осъждан.

 

В петък вечерта д-р Джонева пристига на ул. "Одрин” в Хасково пред блока на родителите си. Малко, след като слиза от колата си, докато се опитва да вземе багаж от задната седалка, някой я дърпа и започва да я удря. 

 

Плячката на нападателя е 130 лева и лекарските слушалки на д-р Джонева. Въпреки болката след побоя, тя успява да се изправи и се качва при родителите си, за да постави инжекция на оперираната си майка. По-късно минава през Спешна помощ и отива в полицията.

 

След повторно посещение в болницата става ясно, че д-р Джонева е със спукан далак и счупени ребра. Тя е благодарна на медиците за бързата реакция, защото в противен случай можеше да не е жива. Три дни по-късно лекарката все още не осъзнава как е възможно да й случи подобно нещо.

 

Нападателят е от ромски произход, но д-р Джонева не иска да се спекулира с това. Близките на битата лекарка искат сурово наказание. Тя от своя страна разчита на правосъдие и се надява да се намери вариант престъпността да намалее.

 

Репортер: Димитър Иванов