Българската премиера на филма е на 24 април, петък

 

Българската премиера на "Отмъстителите: Ерата на Ултрон” е на 24 април, петък. За най-нетърпеливите е предвиден и маратон още на 23 април, а билетите и за двете събития са вече в продажба. 

 

Базиран на популярната поредица на Марвел, "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" събира отново най-любимите супергерои. Новото заглавие следва посоката на епични киноприключения, заложена в хитови заглавия като „Железният човек”, „Невероятният Хълк”, „Капитан Америка: Първият отмъстител”, „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител”, „Тор”, „Тор: Светът на мрак” и „Пазители на галактиката”.

 

При създаването на "Отмъстителите: Ерата на Ултрон” пред продуцентите и екипа на лентата стои нелеката задача да обедини и продължи всички сюжетни линии, започнати и развити не само в първата част от поредицата, но и във всички останали филми за героите на Марвел вселената. 

 

Снимачните локации на филма включват места като Йоханесбург, ЮАР; долината Аоста, Италия, в която е изградена измислената страна Соковия; Сеул, Южна Корея; продукция в Лондон, Великобритания. 

 

Супергероите получават множество подобрения в дизайна на костюмите си и своите оръжия – щита на Капитан Америка, стрелите на Ястребово око, арсенала на Черната вдовица. Някои от актьорите сами излизат с предложения за подобрения пред продукцията, като най-активен от тях е Робърт Дауни Джуниър напълно в духа на героя си – изобретателя Тони Старк.

 

 

За "Отмъстителите: Ерата на Ултрон”:
Когато Тони Старк се опитва да стартира латентна мироопазваща програма, всичко се обърква и най-могъщите супергерои на Земята, включващи Железния човек, Капитан Америка, Тор, Хълк, Черната вдовица и Ястребово око, са поставени пред върховно изпитание, тъй като съдбата на планетата виси на косъм. С появата на злодея Ултрон, от Отмъстителите зависи да го спрат, за да не осъществи ужасния си план. Скоро неохотни съюзи и неочакван екшън подготвят пътя за епично и уникално глобално приключение. Робърт Дауни Джуниър се завръща като Железния човек, заедно с Крис Евънс като Капитан Америка. Крис Хемсуърт е в ролята на Тор, а Марк Ръфало е Хълк. Разбира се, тук е и Скарлет Йохансон като Черната вдовица и Джереми Ренър като Ястребово око. С подкрепата на Самюел Л. Джаксън в ролята на Ник Фюри и Коби Смълдърс в ролята на агент Мария Хил, екипът трябва да се прегрупира, за да срази Джеймс Спейдър в ролята на Ултрон, ужасяващ злодей-изкуствен интелект, решен да унищожи човешката раса. Междувременно Отмъстителите се сблъскват с двама загадъчни и могъщи новопоявили се – Уанда Максимов, изпълнявана от Елизабет Олсън, и Пиетро Максимов, изпълняван от Арън Тейлър-Джонсън, и срещат стар приятел под нова форма, когато Пол Бетани се трансформира във Вижън.