Срещата се игра пред 78 000 зрители на стадион "Сантяго Бернабеу"

"Реал Мадрид" победи съгражданите си от "Атлетико" с 1:0 в четвъртфинален мач-реванш от Шампионската лига и се класира за полуфиналите на турнира.

 

Срещата се игра пред 78 000 зрители на стадион "Сантяго Бернабеу". Играта бе твърда, на моменти дори откровено груба. През по-голямата част от мача "Реал" имаше надмощие, което обаче дълго не даде резултат.

 

Играчите на "Атлетико" се бранеха отлично, като не пропускаха и да поглеждат към вратата на противника. Възможности за "дюшекчиите" обаче или бяха пропилени от нападателите, или отличнияt в този мач Икер Касияс беше на мястото си, пише БГНЕС.

 

В 76-ата минута Арда Туран бе изгонен заради втори жълт картон, след като влезе остро в краката на Серхио Рамос. Останал с човек по-малко, отборът на "Атлетико" се окопа в наказателното си поле и зачака продълженията. Планът на Чоло обаче рухна в 88-мата минута, когато Чичарито заби победния гол за "Реал".

 

Попадението се оказа единствено в двете срещи и с общ резултат 1:0 "Реал" се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Там Белият балет ще е в компанията на "Барселона", "Байерн Мюнхен" и "Ювентус". Жребият се тегли в петък.